Benyeda Sakk Egyesület - "A sakk az értelem próbaköve…” (Goethe)

Open
X

Ezek a programok voltak 2015. évi Napközis Sakktáborban.

                      reklám4444

Tarts velünk a besakk.hu  budapesti hazamenős sakktáborában és tanuld, fejleszd a sakktudásodat, képességeidet, majd válassz még egyet a többi foglalkozás közül! Az állandó foglalkozások után minden nap más és más izgalmas programok várnak rád a XVII. kerületi táborunkban!

Alapinformációk:

Tábor típusa: “Hazamenős”/napközis tábor

Kapunyitás: 7:30 órától

Kapuzárás: 17:30 órakor

Helyszín: Budapest XVII. kerület

Korhatár:   5-12 éves korig

Étkezés: Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna. Minden nap gyümölcs és zöldség!

Jelentkezés:  jelentkezesEze@besakk.hu email címen

A sakkozás mellett minden nap valami új program vár, amit szakemberek tartanak. Agyagozhatsz – a kiégetést követően a hazaviheted amit készítettél-, néptáncolhatsz hangszeres kísérettel, papírcsodákat készíthetsz. Juhász Mihály 4 danos judo mester tanítványai judo bemutatóján ott lehetsz, ezt követően kedvcsináló edzésen vehetsz részt. Népi játékos vetélkedő részese lehetsz, só-liszt gyurma segítségével fejlesztheted a kézügyességedet, lehetőséged lesz focizni, és profi fényképet fognak készülni rólad. Új! Dr. Gasparik Miklós paleontológus főmuzeológos segítségével interaktív előadáson ismerkedhetsz meg a jégkorszak dinoszorauszaivalÚJ! Bemutatót tartanak a Vakvezetőkutya- kiképző Iskola oktatói kutyusokkal együtt egy speciális mobil pálya segítségével.  “Kültéri” sakkbajnokságon indulhatsz, a tábor végén megmutathatod a “nagy sakkversenyen” mit tudsz, amit hivatalos versenybíró fog felügyelni és mindenki éremmel és oklevéllel tér majd haza. Rengeteg szabadidőd lesz, amit a nagy, zárt, árnyékos és kültéri játékokkal felszerelt udvarban tölthetsz el amivel szeretnéd, vagy csendes pihenőre visszavonulhatsz az épületbe. Tini disco lesz, ahol a limonádé és rágcsálnivalóval lesz az ellátás. ÚJ programmal bővült a foglalkozások köre, ugyanis az MLTC  profi edzője Szép Ernő – aki az óvodás és általános iskolai gyerekekkel foglalkozik az egyesületen belül – egy remek kis fociedzést fog tartani. Labdák, bóják, kis kapuk, labdavezetés, fejelés, kapura rúgás, indítások stb…

Oktatás

A besakk.hu Napközis Sakktábor táborozóinak hétfőtől péntekig tapasztalt oktatók tartanak foglalkozásokat. Mindenki a saját tudásának megfelelő oktatásban vehet részt, ami kezdők és középhaladók esetében tudásszintnek megfelelően csoportokra bontva történik. Ami naponta 1-1,5 óra sakkoktatást, képességfejlesztést  ( klikk ide: óvodásoknak és iskolásoknak )jelent. Minden délelőtti foglalkozás elején  vagy végén tartásjavító torna kerül megtartásra, aminek a célja  a táborozóink átmozgatása és egyben a tartásuk javítása a szellemi munkát követően gyógypedagógiai szakasszisztens vezetésével. A tudásodat a besakk.hu oktatói ( oktatókról bővebben  klikk ide: oktatóink )felmérik és ennek megfelelően a számodra legmegfelelőbb csoportba osztanak be.

 

Meghívott előadók, edzők, művészek által tartott foglalkozások:

Agyagozás ( szakember által tartott foglalkozás, az itt készült figurák/formák kiégetésre kerülnek, amit a tábor lakói hazavihetnek)

NEW! “A jégkorszak” interaktív előadás a dinókról. ( Az előadást Dr. Gasparik Miklós paleontológus főmuzeológos, a feldebrői mamutásatást vezetője tartja)

Néptánc tanulás hangszeres kísérettel, népi hangszerek bemutatója és népi játékok ( a Pannónia Néptánc Együttes táncosa és zenésze tart )

NEW! Vakvezetőkutya-kiképző Iskola bemutatója ( Megismerhetik a vakvezető kutyák kiképzését, vezetés technikáját egy speicális mobil akadálypályán. Az érdeklődők szimulációs szemüvegek segítsévével megismerhetik a különböző szembetegségek tüneteit.)

“Kültéri sakkverseny” A gyerekek által kedvelt “nagy” sakk-kal

Papírcsodák készítése, só-liszt gyurma ( népi játszóház vezető közreműködésével)

NEW! Judo bemutató és kedvcsináló edzés ( A JUDO SZK egyesület elnökének és vezető edzőjének, Juhász Mihály 4 danos mester  tanítványainak bemutatója, utána kedvcsináló edzés  a táborlakóknak. Az egyesületről itt bővebben olvashat:  http://www.judoszk.hu/)

Sakkverseny és/vagy sakkfeladvány fejtő verseny versenybíróval( oklevél és érem mindenkinek)

Tábori fényképek készítése profi fényképész stúdió által. ( A stúdióról bővebben: http://927studio.hu/)

NEW! Profi edző által tartott labdarúgóedzés ( az edzést az MLTC edzője Szép Ernő tartja, labdákkal, bójákkal, kiskapuval. labdavezetés, kapura rúgás, passzolások, fejelés stb….)

Állandó programok:

Sakkoktatás ( nyitások, védelmek, végjátékok ) ( tudásszintnek megfelelően csoportokba bontva Benyeda Tibor felügyeletével )

TINI Disco délutáni program ( limonádéval és rágcsálnivalóval) 1 alkalommal

Szabadidő mindenki azzal tölti amivel szeretné…

Foci, térsakk, malom, fakultatív játékok, társasjáték stb…

Tartásjavító torna ( játékos formában gyógypedagógiai szakasszisztens segítségével)

Sakkjátszmák a megtanultak gyakorlása, a képességek fejlesztése

Tréfás vetélkedők, játékok, sorversenyek, labdás játékok

Szabad foglalkozás, játék a zárt, árnyékos kertben/udvaron felügyelettel -minden nap változó időpontokban, aminek az időtartama eltérhet a fent jelzettől

A programok változásának a jogát fenntartjuk!

 

1 Comment