Benyeda Sakk Egyesület - "A sakk az értelem próbaköve…” (Goethe)

Open
X

Rólunk.


A Benyeda Sakk Egyesület ( BESE )  minél több gyermek és felnőtt számára biztosítani szeretné a rendszeres sakkozás lehetőségét.

Fő feladatunknak fogjuk tekinti, hogy a gyermekekben és/vagy a felnőttekben egyaránt   felkeltsük az érdeklődést a sakkozás iránt, ami segítségével fejleszteni tudják a logikai és az analitikai képességeiket. Célunk, hogy támogassuk és népszerűsítsük a profi- és amatőrsakkot.

Céljaink eléréséhez a garanciát a Benyeda Tibor által kifejlesztett  „ Benyeda módszer”  fogja biztosítani, aminek segítségével már az óvodások körében elkezdhetjük az utánpótlás  nevelését. Az oktatás alapjait Benyeda Tibor már több éve lerakta és tanítja óvodás és  iskolás gyerekek körében. A módszer lényege, hogy a gyerekek sakkon keresztül játszva,  észrevétlenül fejlesszék logikai, analitikai térbeni gondolkodásukat és matematikai  tudásukat. A tapasztalataink alapján segíti a figyelemzavaros vagy hiperaktív gyerekek fejlesztését is.

Fontos számunkra a leendő játékosaink versenyekre való felkészítése és a sakktudásuk fejlesztése. Ennek érdekében megteszünk mindent, hogy színesebb legyen a felkészülésük. Edzőtáborokat fogunk szervezni itthon és külföldön egyaránt, sakkszakköröket, logikai analitikai fejlesztő tanfolyamokat tartunk.

Igény szerint angol, német, orosz és spanyol sakkoktatóink állnak rendelkezésre azoknak, akiknek céljaik között szerepel nemzetközi versenyeken való részvétel, ezáltal fejlesztve nyelvtudásukat.

chess+pieces+0

Az egyesület szakmai munkáját Benyeda Tibor felügyelete  alatt, és az általa kidolgozott „Benyeda módszer „ alapján fogjuk végezni. Tibor  tudása, felkészültsége, és az eddigi oktatóként végzett munkája a garancia azoknak a fejlődésére, akik ezzel a lehetőséggel élnek. Tanítványai között mester jelöltek, FIDE élőponttal rendelkező, Diák olimpián dobogós helyezést elért gyerekek és felnőttek vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy továbbra is Tibor készítse fel Őket a megmérettetésekre. Az egyesület bejegyzést követően profi szakosztályunk tagjai indulnak az erősebb mezőnyt felvonultató versenyeken és reményeink szerint dobogós helyezéseket és még magasabb FIDE élőpontokat fognak szerezni.